Online een wetsuit kopen. Is dat wel een goed idee?

De populariteit van online winkelen neemt nog ieder jaar toe. Er komen jaarlijks honderden webshops bij. Tegenwoordig kun je bij verschillende webshops terecht voor het kopen van een wetsuit. Maar is het online aanschaffen van een wetsuit wel zo'n goed idee? Of heeft een fysieke winkel de voorkeur?

Een wetsuit werkt alleen als de pasvorm goed is

Een juiste pasvorm is bij een wetsuit van levensbelang. Bij een te groot pak bestaat er een kans op onderkoeling, bij een te strak pak komt de bewegingsvrijheid in het geding. Een juiste pasvorm is dan ook van levensbelang. Maar hoe kan je vanaf je beeldscherm de juiste maat bepalen?

Op de website van onze partner Jobe.nl is bij ieder wetsuit een maattabel te vinden. Om de maattabel te kunnen gebruiken, heb je 3 verschillende afmetingen nodig: de lengte, de borstomvang en heupopvang. Meet deze maten op en je kunt binnen een enkele oogopslag zien welke maat wetsuit voor jou het meest geschikt is.

Ik twijfel over de juiste maat

Biedt de maattabel geen eenduidig antwoord? Laat je dan helpen door de klantenservice van Jobe.nl. De klantenservice staat 6 dagen per week voor je klaar en kan je helpen bij alle vragen. Klik hier voor de klantenservice.

Een wetsuit bestellen en laten bezorgen

Als je eenmaal de juiste maat gevonden hebt, kun je de bestelling plaatsen. Wetsuits die voor 18:00 besteld zijn en voorradig zijn, worden dezelfde dag verzonden. Bij bestellingen vanaf 50 euro betaal je geen verzendkosten en heb je het bestelde wetsuit over het algemeen de volgende dag in huis.

Wetsuit passen

Om te beoordelen of de pasvorm daadwerkelijk goed is, is het zaak om het bestelde wetsuit te passen. Een nieuw wetsuit moet zeer strak om het lichaam zitten. Door het dragen en het contact met het water zal jouw wetsuit vanzelf iets uitrekken.

De pasvorm van mijn wetsuit is toch niet goed!

Zit het pak te ruim? Of zit het pak zo strak dat je amper adem kunt halen? Dat is vervelend, maar niks ernstigs. Als je een wetsuit op internet besteld, heb je het recht om deze binnen 14 dagen te retourneren. Je kunt het niet passende wetsuit uiteraard ruilen voor een andere maat, maar dat is niet verplicht.

Ik pas mijn nieuwe wetsuit toch liever in de winkel

Durf je het ondanks alle zekerheden niet aan om je wetsuit online te bestellen? Dan kan je ook terecht in de fysieke winkel. Deze is gevestigd in Sliedrecht en is 6 dagen per week geopend. Bekijk hier het adres en openingstijden.